SITE UNDER CONSTRUCTION

Studio FOX andsome | Voor liefhebbers van moois.

Haarlem – De allerleukste winkels.

Grote Kerk Haarlem

Een post met de leukste adresjes van mijn favoriete stad kan natuurlijk niet ontbreken! Haarlem staat erom bekend vol te zitten met leuke tentjes om te borrelen en eten, maar ook voor het shoppen en leuke winkels ben je hier aan het goede adres! De leukste winkelstraatjes van Haarlem staan bekend als de “Zeven Gouden Straatjes” en zijn allemaal te vinden rondom de Grote Houtstraat, Haarlems bekendste winkelstraat:

Kleine Houtstraat
Koningstraat
Gierstraat
Anegang
Warmoesstraat
Schagchelstraat
Zijlstraat

In deze straten vind je veel hippe kledingzaken en winkels voor woonspullen. Het gros van de woonwinkels vind je terug in de Koningstraat, maar ook de rest van het -kleine- centrum van Haarlem zit vol met deze winkels, die je bezocht moet hebben. Wanneer je in deze gave stad op bezoek bent zijn de volgende adressen eigenlijk wel verplichte kost!

 

Interieur//Lifestyle in Haarlem.


Ottomania

Eén van de eerste plekjes waar je de – oh zo fijne – hamamdoeken vinden kon was Ottomania. Sinds 2001 kan je hier verder terecht voor een unieke collectie interieur- en gebruiksvoorwerpen afkomstig uit gebieden van het voormalige Ottomaanse Rijk. De meeste producten worden op ambachtelijke wijze en met de hand gemaakt. Naast producten uit het voormalig Ottomaanse Rijk vind je bij Ottomania ook producten terug die zijn ontworpen door de eigenaren, uiteraard geïnspireerd door de Ottomaanse vormgeving.

Niet in de buurt van Haarlem, maar wel op zoek naar een mooie hamamdoek? Ga dan even naar hun webshop

Adres: Warmoesstraat 22, 2011 HP te Haarlem

Ottomania Haarlem

NYHAVN

Zoals gezegd vind je met name in de Koningstraat een aantal gave lifestyle- en interieur winkels terug. Eén daarvan is conceptstore NYHAVN. In deze winkel vind je veel duurzame en fair trade producten van voornamelijk lokale ontwerpers, maar soms ook van ver. Naast mooie spullen kan je in hier ook een goede kop koffie, sapje of een lekker hapje halen en oppeuzelen op één van de zachte fauteuils. Weetje: Nyhavn is een district in de stad Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken.

Adres: Koningstraat 15, 2011 TB te Haarlem

Nyhavn Haarlem

Home Stock

In februari 2017 is Home Stock verhuisd naar de overkant van de straat om te settelen in een knusser pand met meer overzicht. Home Stock is een waar paradijs voor interieurliefhebbers en je kan je hier – tussen al het industriële vintage, de nieuwe meubels en verrassende accessoires –  gerust een tijdje vermaken. Loop in deze winkel niet van schap naar schap, maar van kamer naar kamer en laat je inspireren!

Adres: Drossestraat 16-22, 2011 XW te Haarlem
Maar de Home Stock winkels zijn ook te vinden in: Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam!

Home Stock HaarlemHome Stock Haarlem Home Stock Haarlem

Bij Jasmijn

Iets uit de richting, maar zeker de moeite waard is de winkel Bij Jasmijn. Sinds 2017 is deze woonwinkel geopend aan de Zijlweg. Bij Bij Jasmijn vind je allerlei leuke accessoires voor in huis: opgezette insecten, glasbollen – presse papiers – , fotoboeken voor op je koffietafel, servies, zeepjes en geurkaarsen. Ga je toch al die kant uit? Loop dan ook even bij de winkel ernaast naar binnen: een schitterende bloemenwinkel van dezelfde eigenaresse. Zo sla je twee winkels in één klap ;)!

Adres: Zijlweg 44Z, 2013 DJ te Haarlem

Atelier 8

In een klein zijstraatje – en naast de Haarlemse stadsbibliotheek – vind je een oude timmerwerkplaats terug die plaats biedt aan deze onwijs leuke winkel. Bij Atelier 8 kan je terecht voor mooie meubels en woonaccessoires, maar daarnaast zijn hier – uit eigen atelier – ook leren tassen, leren kussens, leren plankdragers en stoere leren handvatten te koop! En misschien wel nog leuker: deze winkel is ook online te vinden!

Adres: Gasthuisstraat 34, 2011 XP te Haarlem

Atelier 8 Haarlem

 

Miss Bloem

Miss Bloem kende we natuurlijk al, maar sinds ze is verhuisd wordt je nog vrolijker van haar winkel! Wat heeft eigenaresse Pauline het fijn ingericht. Miss Bloem is een kleine bloemenwinkel op het hoekje van de Gedempte Oude Gracht en de Kleine Houtstraat. Wanneer je bekend bent in Haarlem herken je het karakteristieke hoekpand – genaamd ‘de Theebus’- meteen. Bij deze winkel ben je niet alleen aan het goede adres voor mooie bloemen, maar ook woonaccessoires en planten.

Adres: Gedempte oude gracht 122A, 2011 GW te Haarlem

Ekster & Jay

Sinds 2015 kun je bij Ekster & Jay terecht voor je Scandinavische interieurspullen. De eigenaren hebben een passie voor mooie kussens, karaffen, servies en – prominent aanwezig in de winkel – verlichting! Net als de ekster verzamelen zij hun favorieten bij elkaar en daardoor kan jij je hart ophalen in deze toffe winkel.

Adres: Gierstraat 10, 2011 GD te Haarlem

DPRTMNT

Deze schitterende winkel valt bijna niet op, maar laat je gerust verassen als je binnen bent! DPRTMNT opende eind 2014 haar deuren en is -zoals ze het zelf omschrijven- een klein wonderwarenhuis. De collectie wordt bepaald door de persoonlijke smaak van de oprichters, Steven van Manen en Ellen Wijnberg.

“Onze website en -winkel zorgt ervoor dat de klant bij ons kan kijken, voelen en beleven, en later kan beslissen.”

Adres: Gedempte oude Gracht 79, 2011 GN te Haarlem

By Dennis Haarlem DPRTMNT HaarlemEkster & Jay Haarlem

ByDennis – 100% living

Eigenaar Dennis is in Haarlem een meer dan bekend gezicht. Zijn winkel aan de Koningstraat 22 was niet zijn eerste. Ook de bloemenwinkel -ByDennis- op nummer 14 wordt door Dennis gerund en zou ik even binnenlopen. In beide winkels kan je terecht voor leuke cadeau’s, ook al moet de jarige voor de laatste wel een beetje groene vingers hebben.

Adres: Koningstraat 14 & 22, 2011 TD te Haarlem

De Mooiste Muren

In 2010 opende deze interieurwinkel haar deuren in de Gierstraat. Een onwijs succes dankzij het unieke, inspirerende en uitgebreide behang- en verfassortiment. Niet alleen in Haarlem viel dat op, maar zelfs tot over de landsgrenzen. Van heinde en verre komen mensen inspiratie opdoen bij De Mooiste Muren. Bezoekje waard!

Adres: Gierstraat 47, 2011 GB te Haarlem

Klavertje Vijf

Klavertje Vijf is een bloemenwinkel gevestigd in de Vijfhoek, één van de populairste buurtjes van Haarlem met allerlei hippe tentjes en mooie hofjes. Misschien is een bloemetje halen tijdens een dagje shoppen niet het meest handige, maar de sfeer is hier zo goed dat het de moeite waard is om naar binnen te gluren! Kan je daarna een lekker kopje koffie doen in één van de leuke tentjes in de Vijfhoek!

Adres: Breestraat 30, 2011 ZZ te Haarlem

Kleding//Schoenen in Haarlem.


Niet zo van de interieurs, maar op zoek naar een nieuwe outfit? Ook dan kan je in Haarlem je hart ophalen. De Kleine Houtstraat en Gierstraat zijn je uitgangspunt, maar vergeet ook de Anegang niet. Haarlem heeft, naast de grotere winkels voor kleding -voornamelijk te vinden in de Grote Houtstraat- onwijs veel kleinere boetiekjes en hippe winkels. Een greep uit mijn favorieten:

Number Nine

Sinds 2004 zit in de Kleine Houtstraat kledingwinkel Number Nine. Naast mannen- en vrouwenkleding vind je hier ook de juiste accessories en lifestyle producten terug. Deense merken als Kronstadt, Numph, Minimum en Arkk, maar ook Converse en Carhartt worden hier vertegenwoordigd. Kom je vanaf het station richting de stad? Dan kan je ook binnenlopen in hun tweede, nieuwe winkel aan de Kruistraat.

Adres: Kleine Houtstraat 9, 2011 DD te Haarlem // Kruisstraat 34-36, 2011 PZ te Haarlem

OU. Boutique

Tevens gevestigd in de Kruisstraat is OU. Boutique. Deze -van oorsprong Amsterdamse- winkel is het boutique warenhuis voor meer dan 60 Worldwide spotted & curated boutique brands. Zoals eigenaressen Val en Rose zelf zeggen: “Helemaal bij elkaar gezocht en gecombineerd to serve your stylish needs”. Leuk!

Adres: Kruisstraat 40, 2011 PZ te Haarlem

Drifter

Net nieuw en meer dan de moeite waard om even langs te gaan! Drifter is te vinden op de hoek van de gierstraat en botermarkt – terrasjes! – en is niet alleen een plek om je nieuwste outfit te scoren. Je kan hier namelijk ook een sterke bak koffie halen en in de hoek van de winkel werken, lezen, kletsen of gewoon chillen.

Adres: Gierstraat 2, 2011 GD te Haarlem

Kloffie

Welke Haarlemmer kent Kloffie niet? Deze winkel opende haar deuren en was binnen no-time een hit in Haarlem. De winkel straalt eigenaar Michels lifestyle uit en dankzij zijn gezellige en ontspannen team voel je je in deze winkel snel thuis. Leuk te weten is dat Kloffie in 2015 de Dutch Retail Experience Award voor meest innovatieve winkel heeft gewonnen.

Adres: Kruisstraat 6, 2011 PX te Haarlem

Lumière

Mijn oud-collega Mounir is sinds een aantal jaar de troste eigenaar van zijn eigen kledingzaak: Lumiere. Op zoek naar een nieuwe outfit? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je vindt in deze -strak ingerichte- shop onder andere kleding van veel Scandinavische merken, zoals Minimum, Just Junkies en We Are Copenhagen. Langs gaan en je lekker laten helpen!

Adres: Gierstraat 20, 2011 GD te Haarlem

VIND

In de Koningsstraat vind je ontzettend veel leuke winkels: zo ook VIND Lifestyle. Bij deze hippe shop kan je terecht voor vintage kleding, maar kan je ook leuke workshops volgen en je haar laten stylen!

Adres: Koningstraat 37A, 2011 TB te Haarlem

Stijlloods

De STIJLLOODS is een tweedehandswinkel met kleding en lifestyle. Ook hier heb je een uitgebreide keus in vintage mode, maar ook interieur accessoires en trendy meubelen. De loods, die je net buiten het echte centrum vindt, is ruim, fris en overzichtelijk en bomvol leuke dingen! Dagelijks komen er nieuwe spullen binnen.

Adres: Nassaulaan 40, 2011 PD te Haarlem

 

 

Meer info.  


Volgens mij kan je met deze leuke tips best een dagje vullen! Meer weten over Haarlem? Kijk dan ook even op:

Haerlems Bodem

Heb jij nog andere leuke tips? Laat een berichtje achter!

1 thought on “Haarlem – De allerleukste winkels.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.