Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

Cosmetica producten fotograferen? Deze 5 fotografie props heb je al in je badkamer liggen

Wanneer je cosmetische producten fotografeert, is het gebruik van props belangrijk om een omgeving te creëren die zowel visueel aantrekkelijk is als de producten op hun best presenteert. Het toevoegen van props aan je productfotografie kan dus een wereld van verschil maken :-).

In dit blog laat ik je daarom 5 productfotografie props zien die ideaal zijn om te gebruiken bij het fotograferen van cosmetica en beauty producten. En leuker nog: waarschijnlijk heb je ze gewoon al in je badkamer liggen!

Ben je nou toch nog op zoek naar nieuwe, vintage props? Check dan The Prop Shop voor food fotografie props om jouw foodshoots extra sfeer te geven!

Spiegels.

Spiegels zijn geweldige props voor cosmetische productfotografie. Ze reflecteren niet alleen het product, maar kunnen ook worden gebruikt om interessante composities en reflecties te creëren. Je kunt handspiegels en wandspiegels gebruiken op de achtergrond. Of zelfs een grotere spiegel als ondergrond, zodat je hele setting reflecteert.

Werk je met daglichtlampen of fel licht van buiten? Let dan extra goed op je reflecties. Op de onderstaande foto van de Loveli lipbalms zie je bijvoorbeeld dat mijn lamp, die van boven schijnt, door de spiegel een ‘gekke’ schaduw creëert op de lipbalms.

Handdoeken.

Handdoeken kunnen worden gebruikt om textuur en kleur aan je foto’s toe te voegen. Je kunt een schone witte handdoek gebruiken voor een neutrale achtergrond of een gekleurde handdoek kiezen die past bij de kleur van het product dat je fotografeert. Daarnaast is een handdoek (of ander textiel) fijn om te gebruiken op de voorgrond. Je kunt met stoffen een foto te ‘kaderen’ en/of een blurry effect creëren. Dit geeft diepte en ‘leidt’ het oog naar het onderwerp, zoals op onderstaande foto’s.

Borstels.

Afhankelijk van het type product dat je fotografeert, kun je borstels gebruiken om een dynamische compositie te creëren. Denk aan make-up borstels (of sponzen) bij foundations, bronzers en blushes, maar ook haarborstels bij een product als shampoo, conditioner of een haarmasker.

Wel even opletten voor je begint met fotograferen: zorg dat je borstels altijd goed schoon zijn :-).

Zeepbakjes.

Zeepbakjes kunnen worden gebruikt om kleine cosmetische producten zoals lippenbalsems, handcrèmes en zepen te presenteren. Ze kunnen ook textuur en interesse aan de foto toevoegen. En zijn ideaal om focus te geven aan het onderwerp. Zoals bijvoorbeeld bij de Loveli Face cream op onderstaande foto.

Potjes en flesjes.

Als je producten zoals douchegel, shampoo of lotion fotografeert, kan het gebruik van glazen potten of flessen op de achter- of voorgrond extra dimensie toevoegen. Zo kun je met glas een luxere uitstraling creëren. Of juist, door het gebruik van bruine flessen/bruin glas, een wat rauwere sfeer die meer past bij stoerdere producten, zoals de Rebel lijn op onderstaande foto.

Bovendien bieden glazen potten en flessen ook een aantal praktische voordelen. Ze zijn duurzaam en kunnen makkelijk worden schoongemaakt, waardoor ze er altijd fris en professioneel uitzien op foto’s.

Experimenteer met belichting om de reflectie van glazen verpakkingen subtiel op de foto te zetten en niet te laten storen in het totaalplaatje.

Water.

Het kan zo makkelijk zijn! Voeg wat water en/of druppeltjes toe aan je productfoto’s. Het geeft een gevoel van hydratatie en vitaliteit, wat perfect past bij producten zoals moisturizers, serums en gezichtssprays. Door waterdruppeltjes op de verpakking of het product zelf toe te voegen, creëer je een realistisch en aantrekkelijk effect dat de frisheid en effectiviteit van de producten benadrukt.

De reflecties en lichtbrekingen in de waterdruppeltjes voegen daarnaast een extra visueel element toe, waardoor je foto’s meer dynamiek en textuur krijgen.

Ps. wist je dat je water beter kan laten ‘zitten’ als je het mengt met wat glycerine? Dit plantaardige (en veilige) product is te verkrijgen bij de drogist of Dille & Kamille en zorgt ervoor dat het waterdruppeltje beter ‘bindt’ aan je product. Hierdoor glijden de druppels niet naar beneden, maar blijven ze tijdens je shoot perfect op hun plek zitten :-).

Wasbak.

Een wasbak kan een verrassend effectieve prop zijn bij het fotograferen van cosmetische producten. Naast het bieden van een praktische plek om producten neer te zetten, voegt een wasbak een gevoel van realisme en bruikbaarheid toe aan je foto’s. Het creëert een context waarin potentiële klanten zich kunnen voorstellen hoe de producten in hun dagelijkse routine passen.

De onderstaande foto is bedoelt als ‘teaser’ voor het nieuwe Loveli toilettasje. Door hem op het randje van m’n wastafel te zetten, net achter de Loveli producten, creëerde ik een realistische setting. Ik liet hem bewust niet helemaal zien, om wel een idee te geven van het nieuwe product, maar nog niet alles te verklappen. En zie je ook de handdoek op de achtergrond? Die hangt daar natuurlijk bewust :-).

Cosmetica producten fotograferen met een klein budget.

Zo zie je maar, je hebt geen groot budget nodig om extra sfeer te creëren in je cosmetica foto’s! Bij het fotograferen van beauty producten zijn er veel items die je kunt hergebruiken als props om visueel aantrekkelijke en interessante foto’s te schieten. En de meeste van deze props heb je waarschijnlijk al in je badkamer liggen :-). Hierdoor kun je zelf met een kleiner budget aan de slag om mooie foto’s te maken van je producten.

Toch op zoek naar extra props? In The Prop Shop vind je de mooiste, vintage props terug.

Wat is jouw prop voor cosmetica producten?

Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.