Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

5 Fruitwater combinaties die je makkelijk zelf thuis maakt

Wat een hitte hè, de aankomende dagen! We weten het allemaal: Wanneer het zo warm is, is het belangrijk genoeg water te drinken. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Je kunt natuurlijk lekker aan de frisdrank of sapjes gaan, maar met de hoeveelheid suiker is dat niet zo’n verstandig idee. Fruitwater is dan een heerlijk alternatief en maak je makkelijk zelf thuis! Bij deze een paar lekkere combinaties om je vochtgehalte op peil te houden.

1. Citroen, limoen en munt fruitwater.

Één van mijn favorieten en niet voor niets: De citrusvruchten en munt geven het fruitwater een frisse smaak. Daarnaast bevorderd de citroen de spijsvertering én bevat het vitamine C voor een beter immuunsysteem. Een ideaal, hydraterend, drankje dus.

2. Bosbessen en lavendel fruitwater.

Lavendel? Yes! Lavendel kan je gewoon eten (en drinken), de appie heeft zelfs stroopwafels en thee met lavendel, yum! Het is een heerlijke combo met bosbessen óf bramen, dus kom maar door met dat fris, paarse fruitwater!

3. Rode vruchten en basilicum fruitwater.

Aarbeien, frambozen, rode bessen én bramen. Allerlei rode vruchten samen zijn al een ultieme combinatie voor in je fruitwater. Maar met basilicum wordt het nét wat spannender. Stop niet te veel basilicum in het drankje, dan wordt de smaak te overheersend. Enjoy!

4. Grapefruit met rozemarijn fruitwater.

Citrusvruchten zien we vaker in fruitwater, maar gecombineerd met een kruid? Dat is andere koek! Grapefruit is dankzij zijn bittere, zure smaak een goede combinatie met ander bitter en zoet. En laat rozemarijn nou net die mooie tegenhanger zijn voor in je drankje. De pastelroze en groene kleurtjes zien er daarnaast ook nog prachtig uit.

5. Komkommer en munt ‘fruit’-water.

Oké, het is een beetje valsspelen. Komkommer en munt in water is natuurlijk geen fruitwater, maar wel water met een heerlijke smaak. Lekker fris, weinig calorieën én ook op andere vlakken gezond. Kom maar door met dat dorstlessende glaasje!

Your own fruitwater combo’s!

Zelf mixen en matchen kan met fruitwater natuurlijk hartstikke makkelijk! Mix de bovenstaande ingredienten of probeer nieuwe vruchten, kruiden en groente uit. Dankzij alle verassende smaakcombinaties hoef jij nooit meer limonade te kopen en krijg je altijd genoeg water binnen in de warme zomermaanden!

Meer tips.

Zorg dat je altijd een dopper of andere navulbare fles bij de hand hebt. Je drinkt makkelijker als je water bij de hand hebt en door een navulbare fles te kopen hoef je niet elke keer een nieuw flesje te kopen bij de supermarkt. Ons kraanwater is daar ook veel te lekker voor! Een navulbare fles is ideaal voor naast je bed, op werk of voor onderweg.

Of gebruik een navulbare tap, zodat je altijd een fris glaasje water kan tappen mét smaakje!

In plaats van fruitwater te maken, kan je ook gewoon een stukje fruit eten. Fruit bevat veel water en zorgt daarmee dat je je vochtgehalte omhoog houdt. Let wel op, want naast vocht bevat fruit ook vaak veel suikers. Fruit of vruchten met (relatief) weinig suiker zijn; kiwi’s, frambozen, cranberries, bramen, grapefruit, pruimen en nectarines.

Teveel fruit gekocht voor je drankjes? Dan is het invriezen ervan ook een handige tip. Bevroren aardbeien en druiven werken prima als ‘ijsblokjes’ in je drankje zonder deze te verwateren en zien er daarnaast super uit. Of maak ijsklontjes met stukjes fruit, zoals citroen of limoen.


Pin mij voor later!

Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.