Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

Binnenkijken | Bij paps en mams |


Binnenkijken bij mijn paps en mams.

De liefde voor interieur heb ik niet van een vreemde; Mijn moeder schuift net zo graag met haar spulletjes als ik. Vroeger ging mijn zolderkamer het liefst wekelijks, tot grote verbazing van paps, op de schop. Vloeren beschadigden, muren werden opnieuw beplakt en meubels werden van a naar z en weer terug gesleept. Inmiddels heb ik mijn eigen stekkie, en natuurlijk een hele IKEA winkel, waar ik de boel kan verbouwen, zodat mijn moeder het rijk voor haarzelf alleen heeft. Hun huis heeft de nodige verfjes en spulletjes gezien, maar na de metamorfose van de keuken is het dan toch echt af.

Voor mijn moeders verjaardag hebben we bevriende fotografe Steffi Reimers ingeschakeld om het huis vast te leggen. Beetje voor later, altijd leuk om even terug te kijken hoe het was, maar ook zeker voor nu! Binnenkijken in kamers, huisjes en tuintjes via andere blogs doe ik fanatiek en daarom laat ik jullie ook graag binnenkijken bij mijn ouders. Enjoy!


Glazen opbergdoos vtwonen, vogeltje Kwantum, schaal Loods 5 


Sinds ik mij kan herinneren staat er een grote archiefkast in de eetkamer te pronken. Mijn ouders hebben deze inmiddels al heel wat jaren staan, maar hij is nog steeds prachtig. Het liefst kleedt mijn moeder hem aan met accessoires en zorgt ze dat het mooiste servies voorin staat. De drie meter lange eettafel is van mijn oom en tante geweest. Dit oudje heeft al heel wat glaasjes wijn, eten en kindergeknutsel moeten voorduren, maar dit heeft hem alleen maar mooier gemaakt.


Tafeltjes Loods 5, witte vaas met kant Kwantum, witte stoel IKEA


Mijn ouders hebben nu een stoffen bank, maar in deze woonkamer heeft ook jaren een echte donkerbruine Chesterfield gepronkt. Achteraf zonde dat we hem niet meer hebben, maar toentertijd was mijn moeder de look een beetje zat en toe aan wat nieuws. De woonkamer is in dezelfde kleur taupe geverfd als de bank. Niet helemaal tot het plafond; Bovenin is een strook wit gelaten om de hoogte van de woonkamer te benadrukken. In 1995 gebeurde dit nog niet zoveel, maar mamslief vond dat -terecht- een goed idee. Inmiddels zijn er heel wat spullen vernieuwd, maar de bank en muurkleur  zijn hetzelfde gebleven.


Kettingen zijn zelfgemaakt, witte laatjes  IKEA (geschilderd), ijzeren ‘hello’ Kwantum, kledingrek Xenos, bankje kringloopvonst


Het echte domein van mijn moeder: haar walk-in closet. Alle sieraden, make-up en natuurlijk kleding worden hier uitgestald. Deze grote kamer was eerst een kinderkamer en is flink onder handen genomen om alles in op te kunnen bergen. De IKEA PAX-kasten zorgen voor de meer dan nodige opbergruimte voor alle kleding. In de oude letterbak worden sjaals bewaard.

De kettingen maakt ze overigens grotendeels zelf en worden ook verkocht. Nieuwsgierig of een vraag? Neem dan contact op via Instagram!


Witte lampjes IKEA, plaid Goround interiorladder Xenosberenklauwen zelf geplukt, kapstok IKEA, houten kettingen Action  


Wat ben ik toch jaloers op deze slaapkamer! Nog niet zo lang geleden lag hier nog donkerblauw tapijt en stond er een grote bruine kast.. Ik denk niet dat mijn moeder ons had laten binnenkijken als die er nog stonden. De gedroogde berenklauwen in de vensterbank zijn zelf geplukt. Wil je ze ook? Denk er dan aan om een kniptang en handschoenen mee te nemen wanneer je gaat ‘plukken’. Je kan de zaadjes er ter plekke uit schudden. Als je de zaadjes liever laat zitten kan je de stengels thuis inspuiten met blanke lak, zodat ze niet uitvallen.


Houten hand Hay Design, ‘A box of beetles’ postcards bol.com, mini ezeltje Søstrene Grenetak op standaard is zelfgemaakt


Het lekkerste plekje in huis.. de zolder! Tegenwoordig wordt hier geklutst en geknutseld, maar vroeger zou je hier binnenkijken in mijn domein. De inspiratie voor de zwarte ‘Z’ komt van pinterest en is een makkelijke manier om de kamer een stoere look te geven. Zie je trouwens de schoolfoto in het rek aan de deur? Dat ben ik!Meer binnenkijken? Ga dan snel naar mijn moeders Instagram account: Blauwzilver.

Meer foto’s en informatie van fotografe Steffi Reimers vind je via haar facebookpagina: Steffi reimers fotografie.


Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 reacties

  1. Super leuk om ons huis zo te zien en je het in je blog wil laten schijnen. Ook heel leuk geschreven, doe je goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.