Fotografie & webdesign.

Overnachten in Eindhoven | The Student Hotel.

Een aantal weken geleden boekten vriendlief en ik spontaan een hotel om te overnachten in Eindhoven. En niet zomaar eentje! The Student Hotel Eindhoven is onderdeel van een bijzonder hotelketen en in één van de hotels overnachten stond al een tijd op de mijn bucketlist. Nadat ik dit toffe hotel tegenkwam in de Staycation guide van Your Little Black Book wist ik het zeker: Hier gaan we slapen.

Receptie The Student Hotel Eindhoven.
The Student Hotel.

The Student Hotel is het concept van de Schotse Charlie Macgregor. Het eerste doel van deze hotels was om een plek te creëren waar studenten geïnspireerd konden raken. De hotels moesten een stimulerende omgeving zijn waar je in contact komt met een wereldwijde communitie. Maar al snel bleek dat de geweldig ontworpen locaties ook de aandacht van anderen trokken. En terecht!

“What we discovered along the way, is this type of atmosphere really inspires all who encounter it. The Student Hotel is a place where anyone with a student spirit – curious, open, free, adventurous – can thrive.”

De hotels zijn daarom zo ontworpen dat de ruimtes voor studenten, zakenmensen en reizigers in elkaar overlopen. In the Student Hotels wordt gewerkt, geleefd, gelogeerd, gestudeerd, gerelaxed en nog veel meer. Iedereen is welkom! Voor één nacht of voor een heel jaar, wat jou uitkomt. Inmiddels zijn de hotels overal in Europa te vinden en vonden wij het dan ook een goede basis om te overnachten in Eindhoven.

Dé kamers om te overnachten in Eindhoven.
Onze kamer op de 18e verdieping. Hier slaap je heerlijk!

De kamers in The Student Hotel zijn allemaal ruim opgezet, met een nette badkamer en -uiteraard- hip interieur. Alles is speciaal ontworpen voor het hotel; De posters aan de wand, de zeepjes bij de wasbak en zelfs -oh yes..- het condoom op je nachtkastje. I love it when alles in het plaatje past!

In de ‘openbare’ ruimten vind je een fitnessruimte, bibliotheek, wasserette en douches, maar kan je ook biljarten en tafeltennisen. Daarnaast is er een kleine bioscoop waar TED-talks worden afgespeeld en zijn er meerdere zalen waar inspirerende college’s gegeven worden.

Honger of zin in een borrel? Dan loop je gewoon naar één van de snackautomaten in het pand óf eet je een hapje in het toffe restaurant ‘The Commons’ op de begane grond.

Een ruimte voor fitness, tafeltennis, biljart en wasserette (met ‘lost socks’ wand) in één.
Restaurant ‘The Commons’ op de begane grond.

Kortom; Wil je overnachten in Eindhoven? Dan is the Student Hotel absoluut een fijne uitvalbasis. Je kunt dit hotel hier boeken, voor één nachtje of twee. Wij hebben in dit hotel heerlijk genoten van een weekendje weg en komen graag terug. Al is het dan wellicht in een andere stad, zoals Maastricht of Rotterdam!

7 thoughts on “Overnachten in Eindhoven | The Student Hotel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.