Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

Over Amsterdam – Hippiemarkt Roest.

Afgelopen zondag -1 oktober 2017- werd de Moderne Hippie Markt georganiseerd door platform Moderne Hippies. Samen met mijn zus ben ik even een kijkje gaan nemen op het terrein van Amsterdam Roest om te zien welke hippe, hippie merken er allemaal te vinden waren. Benieuwd wat ik allemaal heb gespot? Kijk mee!

Amsterdam Roest

Wie ooit een keer bij Amsterdam Roest is geweest weet wat voor een gave locatie dit is. In het oude Koud Gas Gebouw vind je een horecagelegenheid met terras op het stadsstrand, een ware oase in het drukke Amsterdam. Naast het restaurant staat een prachtige loods welke is ingericht voor de markt en waar je voor € 2,00 entree mag rondslenteren tussen de kraampjes. Zus en ik besluiten, voordat we de loods ingaan, een drankje te doen bij Roest, zodat we daar even naar binnen kunnen gluren.

 
Moderne Hippie Markt

Na een chocomelletje en een biologisch appelsapje hobbelen we naar de loods. Groot is de markt niet, maar daardoor wel ontzettend gezellig en -doordat er redelijk wat volk loopt- lekker knus. De markt omvat allerlei eerlijke, duurzame en vintage merken. Merken als Storytiles -help, ze hadden tegeltjes in de uitverkoop- en Kaftwerk waren al een favoriet, maar kenden jullie kledingbibliotheek Lena of prentenmaker Mijn Poetasterij al? Ik nog niet, maar wat fijn dat ze op de markt stonden!

Bij Lena Library kan je vanaf € 25,00 per maand kleding en accessoires lenen. Vind je het kledingstuk zo leuk dat je het vaker aanwilt? Dan hou je hem nog wat langer in je kast of neem je hem gewoon van ze over, handig! De bieb zit, zoals je wellicht al vermoedt, in Amsterdam. Wil je meer weten? Check dan even hun site: Lena Library.

Mijn Poetasterij -een oud Nederlands woord voor rijmelarij- is opgezet door ontwerper en illustrator Iris Jansen. Haar voorliefde voor woorden zorgt voor ontzettend leuke kaarten en posters met eerlijke en eenvoudige rijmpjes, meestal over gevoelens. Wil je bijvoorbeeld je ex een leuk kaartje sturen? Kijk dan vooral even op haar website: Mijn Poetasterij.

https://www.mijnpoetasterij.nl/product-page/hoekje-van-mijn-hart

Nog niet bekend met Storytiles? Dan wordt het tijd dat je dit bedrijf leert kennen! Ik ben fan. Storytiles verkoopt ontzettend tegeltjes met printjes. Al een aantal jaar zit ik te azen op een tegeltje van ze, maar om de één of andere reden is het er nooit van gekomen er eentje te kopen. En wat denk je? Staan ze ‘speciaal voor mij’ -ahum..- gewoon op deze markt! Ik heb een setje met drie tegeltjes gekocht van Piet Paris, maar ze hebben nog veel meer leuke tegeltjes. Hier kijken: Storytiles.

Ik heb officieel een verslaving.. Net als ik ook zo gek op notitieboekjes? Kaftwerk is de place to be voor een origineel exemplaar! Dit bedrijf recycled oude boekenkaften en maakt hier notitieboekjes van. Ze hebben een aantal boekjes op voorraad via hun website, maar je kan -mocht je net als ik nog een zooitje boeken thuis hebben liggen- ook je eigen boek een tweede leven laten geven. Zoek ze op via deze site: Kaftwerk.

Naast deze vier gave merken was er nog veel meer te zien. De markt stond vol leuke kleding, woonaccessoires, sieraden en tassen. Mijn gezicht zien ze bij de volgende editie zeker terug! Wil je weten wanneer er weer een Moderne Hippie Markt is? Hou dan de website van Moderne Hippies in de gaten of kijk even op hun facebookpagina, bij evenementen. See you there!

Feature photo: by myself @FOX andsome

Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.