Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

DDW 2017 – Design 2018, dat doe je zelf!

Met een recordaantal van meer dan 335.000 bezoekers op de zestiende Dutch Design Week wordt het eigenlijk al bevestigd: Wij Nederlanders worden steeds bewuster van onze ‘eigen’ design kwaliteiten. De designers van nu lijken hier handig op in te spelen door het ‘volk’ een beslissende rol te geven in hun ontwerp. Wat hen betreft is het: “Design 2018 – Nederlanders mogen zelf aan de slag!”

Photo: (W)EGO van MVRDV door Ossip van Duivenbode

Design 2018: Kleding, stoel en props

Zo kan je straks kiezen of je voor een digitale of materiële outfit gaat. Het project ‘Mixed Wearables’ van concept designer Corinne van Grevenbroek is hier een goed voorbeeld van. Jou fysieke kloffie vormt, dankzij haar speciale lens, een uitgebreid kleurenpalet op het scherm. Waardoor jij, in no-time, kan switchen tussen stof én pixels in de laatste trends.

Photo: Mixed Wearabled van Corinne van Grevenbroek

Dacht je dat design altijd kant-en-klaar is? Niets is minder waar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontwerpen van Ikea, dat zich steeds meer profileert op designgebied. De DIY design stoel ‘Pioneer’ gaat nog een stapje verder. Deze wordt geleverd in een platte verpakking en mag jij als ontvanger, a la Ikea, thuis in elkaar zetten. Ontwerpster Daantje de Klein laat de scout in je ontwaken en daagt je uit om zelf aan de slag te gaan. Door middel van niet meer dan hout, touw en een aantal knooptechnieken zet jij zelf de stoel in elkaar. Bewuster over het ontwerpen en maken van design zal je niet worden.

Photo: Pioneer van Daantje de Klein

Ook de ‘Playful Domestic Props’ van Sara Kadesch dragen bij aan deze bewustwording. Door stoffen objecten te gebruiken, in plaats van meubels, wil de ontwerpster je bewuster laten worden van je eigen creativiteit. Maak door middel van deze objecten meubels die bij jou passen. “DIY meets design” ten voeten uit, maar, door de zachte materialen, ook helemaal passend bij je trendy, knusse interieur.

Photo: Playful Domestic Props van Sara Kadesch door Angeli @FOX andsome

Design 2028: Barbapapahuis?

De toekomst zal ons niet-designers steeds meer uitdagen om onderdeel te worden van het ontwerpproces. Architect Winny Maas van bureau MVRDV gaat zelfs nog een stap verder. De installatie (W)EGO is een momentopname van het concept van zijn Barbapapahuis. Een concept waarin toekomstige woningen zich real-time kunnen aanpassen aan de behoefte van de gebruiker. Maas experimenteert met een materiaal dat zich kan omvormen als Barbapapa. Wil je koken? Dan trek je de keuken gewoon uit de muur. Bijna niet voor te stellen, maar volgens Maas op korte termijn mogelijk.

Kortom; Designen doet de gemiddelde Nederlander, met een beetje hulp van de kenners, straks gewoon zelf.

Photo: (W)EGO van MVRDV door Angeli @FOX andsome

 


Meer Dutch Design? 

Voor mijn cursus bij Elle Decoration heb ik Simon Koop en Lardy van der Pal geinterviewd. Hun Lucis Lamp 2.0 Sustainable Bamboo, is vanaf oktober te verkrijgen via hun webshop en een hele mooie aanvulling op jou interieur! Nieuwsgierig hoe hun bedrijf en deze lamp zijn ontstaan? Lees dan vooral verder!

 

 

 

 

Lees verder   [maxbutton id=”26″]

Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.