Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

IKEA lanceert kunstcollectie NORRHASSEL.

Samenwerking met Hasselblad.

Stiekem heb ik als medewerker een kijkje in de IKEA-keuken -arme ik!- als het gaat om nieuwe collecties en gave producten. Super leuk is het dan ook om eindelijk een post te schijven over de samenwerking die IKEA aangaat met het Zweedse cameramerk Hasselblad. Weten wat je in augustus kan verwachten van deze toffe NORRHASSEL collectie? Scroll dan vooral verder!

NORRHASSEL

In februari werd de samenwerking al aangekondigd op het Madrid Design Festival; IKEA en Hasselblad introduceren, samen met zeven topfotografen, een bijzondere kunstcollectie voor thuis. De NORRHASSEL collectie is vanaf augustus 2018 beschikbaar en bestaat uit acht verschillende posters. Allen gemaakt door fotografen die de Hasselblad Master Award gewonnen hebben, waaronder de Nederlandse fotograaf Lars van de Goor.

Fotografen: Lars van de Goor (Nederland), Dmitry Ageev (Rusland), Hans Strand (Zweden), Bára Prášilová (Tsjechië), Ali Rajabi (Iran/VS), Tom D. Jones (België) en Joachim Schmeisser (Duitsland).

Uniek IKEA

De reden voor het maken van deze bijzondere collectie is wellicht niet zo vreemd. Iedereen is inmiddels wel bekend met de rode roos, die IKEA jaren in het assortiment heeft gehad. En ook de poster met hangbrug hangt in menig huis te shinen (niet dat hij niet tof is, maar origineel helaas niet meer..). De emotionele waarde van een object en het hebben van een uniek interieur worden steeds belangrijker. IKEA speelt hier slim op in door kunst en fotografie van wereldklasse beschikbaar te maken voor een breed publiek.

Vermoedelijk zal ook deze collectie, net als zijn voorgangers, als warm broodje over de toonbank gaan. Niet alleen zijn de foto’s schitterend, maar ook voor de prijs hoef je het namelijk niet te laten. De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht verschillende posters. Zeven stuks van 61 bij 91 centimeter welke slechts € 9,99 zullen gaan kosten en een poster van 91 bij 91 centimeter voor € 29,95. Alle posters zijn vanaf augustus 2018 verkrijgbaar bij de IKEA, dus kom tegen die tijd -of eerder, gezellig- vooral even langs in Delft!

 

Benieuwd naar de overige foto’s uit de NORRHASSEL collectie? Kijk dan even hier.

Foto’s: IKEA & Hasselblad

Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.