Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

Kitschmas – De mooiste kitsch kerstballen.

Onze boom was eigenlijk altijd vrij traditioneel; rode en witte ballen domineerden onze kerstvoorraad. Mijn vriend had dit jaar echter zo’n mooie volle boom gekocht dat we hem simpelweg niet gevuld kregen met wat we in huis hadden.. Tijd dus voor wat nieuws! Vriendlief ging -tot mijn verbazing- mee shoppen en pakte -nog meer verbazing- een aantal heerlijk foute kerstballen uit het schap. Al gauw stonden we met een mand vol met kitsch bij de kassa om af te rekenen en was een nieuwe liefde voor Kitschmas geboren.

Thuis ging ik snel op zoek naar meer Kitschmas kerstballen en vond ik heel veel moois welke ik dolgraag met jullie wil delen. Er zitten toch een paar leuke tussen.. Van goedkoop tot duur, van lelijk tot nog lelijker. Merry Kitschmas iedereen!

Kerstauto van Action

Merry Kitschmas!

Kerstballen vind je tegenwoordig in allerlei vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan dieren, fruit, snoepjes en planten voor in je boom. Hoe gekker, hoe beter wat mij betreft! Waarom zou je geen hamburgers of krokodillen in je boom hangen? Combineer de verschillende figuurtjes met kerstballen in alle kleuren van de regenboog, om het kitscherige effect te versterken. Zelf heb ik alleen maar glimmende kerstballen uitgezocht, zodat mijn boom optimaal glanst, maar uiteraard kan je ook voor matte ballen gaan. Het contrast tussen glans en mat zorgt voor meer diepte en variatie, maar vond ik wat teveel worden.

Flamingo kerstbal // Alles in wonderland

Fast Food kerstballen // Amara.com
Cactus kerstbal // Amara.com
Auto kerstbal // Action

Sugar Skull kerstballen // Alles in wonderland

Mopshond kerstball // Frontgate
Kerstman ruimteschip kerstbal // The Contemporary Home
Krokodil kerstbal // Sissy BoyMond kerstbal // Amara.com
Auto kerstbal // Amara.com

Ijs kerstbal // Amara.com
Kitschmas in Haarlem

Benieuwd wat ik dan precies in mijn boom heb hangen? Een banaan (via de Albert Heijn), robotjes (via de Hema), paddestoelen (via de Action) en natuurlijk nog veel meer..

Naast gekleurde ballen heb ik ook transparante varianten hangen. Ik vond dat zelf mooi mixen, voor wat luchtigheid. De transparante ballen van Hema hebben een parelmoereffect, waardoor de kleuren toch een beetje terugkomen in deze kerstballen. Daarnaast hangt er een hele mooie transparante ‘bal’ in onze boom van de Blokker.

Met al die pracht en praal krijg ik stiekem steeds meer zin in Kitschmas! Hoe ziet jullie boom eruit dit jaar? Ook Kitschmas in huis of houden jullie het rustiger?

Feature foto: FOX andsome


Cadeautips voor Kerst

Op zoek naar mooie kerstcadeau’s? Neem dan even een kijkje bij mijn wishlist van afgelopen november. Hier vind je een aantal mooie producten terug die geschikt zijn als kerstcadeau voor elke interieur- of lifestyleliefhebber.

Lees verder [maxbutton id=”25″]

Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.