Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

photo & design studio

Let op: Tussen 28 oktober en 22 november worden er geen pakketjes vanuit The Prop Shop verzonden!

De mooiste notitieboekjes.

Eén van mijn guilty pleasures is het blijven kopen van mooie notitieboekjes. Inmiddels heb ik een aardige verzameling opgebouwd, van goedkoop tot – eigenlijk iets te – duur. Ik ben gek op papier en kan het bijna nooit over mijn hart verkrijgen om de mooiste varianten ook daadwerkelijk te gebruiken.. Zo’n fijn handschrift heb ik niet en ik wil ze niet verpesten! Dus blijven ze vaak in mijn kast prachtig zitten te wezen, ook leuk!

 

Nuuna

Mijn nieuwste exemplaar, die ik heb gehad van mijn moeder, is er eentje van Nuuna. Nuuna is een Duits merk dat niet alleen aan de functie, maar ook aan het design van hun notitieboekjes denkt; “Notebooks by Nuuna are small design objects, collector’s item pieces and the beginning of the end of boring notebooks.

Foto: Nuuna.com

De kaften zijn ontworpen met verschillende ‘silk screen’ prints, een techniek gebruikt door Andy Warhol en Roy Lichtenstein, of holografische effecten. Ze worden gemaakt van leer, jeans label materiaal – dat stiekem dus helemaal geen leer is –  of glimmend nepleer. Het papier schijnt het beste van het beste te zijn -Zweeds Munken papier, het zal.. – en kan met elke pen beschreven worden. Dankzij het fijne dot grid en de ruim 250 pagina’s zijn deze notitieboekjes uitermate geschikt voor het gebruik als bullet journal. De notitieboekjes zijn niet goedkoop (rond de € 25,- per stuk), maar wel echt een goed cadeautje voor jezelf.

Foto: Nuuna.com

Ga je hem, in tegenstelling tot mij, wel gebruiken? Laat dan vooral even weten hoe het papier zich houdt, ben benieuwd!

Navucko

Een ander Duits merk voor fijne notitieboekjes is Navucko. Op de website van dit bedrijf vind je allerlei mooie papergoodies terug, waaronder deze notitieboekjes die een harde linnen kaft bevatten. Ik ben gek op linnen kaften, omdat je er het gevoel van krijgt een oud boek in je handen te hebben. Navucko notitieboekjes hebben 160 blanco pagina’s, met nummering.

Foto: Navucko.com

Monk&Anna

Dit leuke, Nederlandse merk ken ik nog niet zo lang, maar mag zeker niet in deze post ontbreken. De notitieboekjes van Monk&Anna zijn handgemaakt en hebben een Japanse binding, waardoor je ze helemaal plat kan neerleggen. De 140 pagina’s die de boekjes bevatten zijn blanco, zodat je er niet alleen in kan schrijven, maar ook tekenen. Of niet natuurlijk.

 

Foto: Monkandanna.comFoto: Monkandanna.com

Foto: Monkandanna.com

Naast deze mooie notitieboekjes, ontwerpt dit duo ook andere stationary en onwijs mooie tassen. Een van mijn favoriete items is het kaartendoosje met 8 kaarten en een kaartenhouder.

Foto: Monkandanna.com

Filofax

Als je net zo’n liefhebber van notitieboekjes bent als ik dan ken je vast Filofax al. De notitieboekjes van dit merk zijn, dankzij het handige ‘multimap’-systeem, de ultieme oplossing voor al jou notities. Helaas waren de kaften nooit zo spannend, maar daar is verandering in gekomen. Zo kan je nu een Filofax aanschaffen met marmeren of metalic kaft! Ze bevatten bij aankoop maar 56 pagina’s, maar kan je aanvullen met verschillende navullingen. Handig! 

Foto: Filofax.co.uk

Beetje prijzige notitieboekjes?

Dat kan ik mij voorstellen! Want hoewel de kwaliteit van bovenstaande notitieboekjes top is, zijn ze minimaal € 10,- per stuk.. Gelukkig kan je ook prima bij de Hema terecht voor een mooi exemplaar en heb je al voor een paar euro één van deze tofferts!

Ben jij ook zo verslaafd aan notitieboekjes? En wat zijn je favorieten? Let me know!

 

Hej!

Ik ben Angeli. De trotse eigenaresse van Fox and some, photo & design. En liefhebber van moois :-).

Mijn site is een plek die helemaal in het teken staat van mijn grootste passies: fotografie, branding én (web)-design. Op mijn blog vind je daarom tips voor fotografie, how to’s voor styling, behind the scenes en nog heel veel meer. 

Enjoy! 
xAngeli

Dit vind je denk ik ook leuk:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.